Nieuws

Blijf op de hoogte
26 februari 2015

CD opnames in Dorpskerk Zandeweer

CD opname van de liederencyclus Onder de weg en over de locht

Gecomponeerd door Ellen Dijkhuizen met teksten van Jan Siebo Uffen

Op maandag 23 en dinsdag 24 februari vonden de cd-opnames van de liederencyclus Onder de weg en over de locht plaats.

Op maandagmorgen 23 februari stond al vroeg de wagen van de firma Steenhuis piano’s en vleugels voor de prachtige dorpskerk in Zandeweer. De vleugel werd naar binnen gebracht door de nauwe kerkingang en werd opgesteld in het koor van de kerk. Even later arriveerde Michiel Megens met de opnameapparatuur. Alles werd in gereedheid gebracht.

De musici Netty Otter, Pierre Lafay, Wilma van der Wardt en Ellen Dijkhuizen waren meteen gecharmeerd van de prachtige akoestiek van deze historische oude kerk in het Groningse Zandeweer.

Na een uitgebreide soundcheck konden de opnames starten. Een enkele maal moest de opname worden onderbroken door het klokgelui, een overgaand vliegtuig of van timmerlui die ook hun werk moesten doen met het repareren van een dak vlak bij het kerkgebouw. Een kerk is dan ook geen studio waar je alles geluiddicht krijgt. Maar de musici waren vol enthousiasme over de composities van Ellen Dijkhuizen en waren uiterst gemotiveerd om de twaalf liederen zo mooi mogelijk te vertolken voor de opname.

Op dinsdagmorgen 24 februari werd eerst begonnen met de opnames van de poëzie, voorgedragen door Ben Smit. In de middag werden de opnames van de liederencyclus vervolgd met de musici. Aan het eind van de dag stond alles op de band en konden de musici voldaan huiswaarts keren.

De CD wordt uitgegeven te samen met een boek met de Groningse teksten en een vertaling in het Nederlands van Jan Siebo Uffen en de druksels over chassidische legenden van Werkman.

Met dank aan de heer Broekhuizen en het kerkbestuur die de kerk en het verenigingsgebouw Irene voor deze opname ter beschikking stelde.

Klik op: Twitter Steenhuis piano’s en vleugels

Voor website firma Steenhuis piano’s en vleugels klik hier

Voor groter formaat klik op de foto

|