Nieuws

Blijf op de hoogte
14 mei 2015

Film opening Synagoge Appingedam

Filmbeelden opening van de Synagoge Appingedam
DSCN4428

Op dinsdagmiddag 5 mei, op de Nationale Bevrijdingsdag, werd de geheel gerestaureerde Synagoge in Appingedam geopend. Ook het metaheerhuisje werd  gerestaureerd en was na de opening te bezichtigen. Van deze opening werd door Marieke Verdijk een korte film gemaakt waar u een impressie krijgt van de prachtige Synagoge in de historische stad Appingedam.

Bij deze officiële ingebruikname werd als cultureel onderdeel een aantal liederen uit de liederencyclus Onder de weg en over de locht uitgevoerd door Netty Otter, mezzosopraan en Ellen Dijkhuizen, piano. De beelden gebaseerd op de druksels van Werkman werden geprojecteerd door Jaap van den Hoofdakker.

De film staat op YouTube. U kunt het bekijken. Klik hier

Of bekijk het hieronder. De korte film is gemaakt door Marieke Verdijk tijdens de opening van de Synagoge met muziekfragmenten uit de liederencyclus van Ellen Dijkhuizen.

Concert in Nicolaikerk Appingedam

De integrale uitvoering in Appingedam van de liederenyclus Onder de weg en over de locht vindt plaats op zondag 4 oktober in de prachtige Nicolaikerk. Aanvang: 20.00 uur.
U kunt nu al kaarten reserveren voor deze uitvoering! Reserveren via contact o.v.v. naam, datum, plaats uitvoering en aantal kaarten. Klik hier
Nicolaikerk Appingedam
voor vergroting klik op de foto

Eemslander mei 2015

In de Eemslander werd ook aandacht besteed aan de opening van de Synagoge.

Eemslander 13 mei 2015

Eemslander 13 mei 2015

voor vergroting klik op afbeelding

volg ons ook op Facebook    facebook

|