Repertoire Pianoconcerten

Pianoconcerten.

Met een symfonieorkest spelen was voor mij een droom die uitkwam. Het idee dat het orkest klaar zit om samen met de dirigent jou te begeleiden. De eerste keer was in 1988 tijdens het eindconcert van het conservatorium in de grote zaal van de Oosterpoort te Groningen met het eerste pianoconcert van D. Shostakovitch voor piano, trompet en strijkers samen met het conservatoriumorkest o.l.v. Zsolt Deaky.
Het zou niet bij die ene keer blijven: in 1989 speelde ik samen met het studentenorkest MIRA o.l.v. Gerard Wiarda de Burlesque van Richard Strauss, in 1991 het pianoconcert KV 482 van W.A. Mozart met het Groninger Mozartensemble o.l.v. Hans Torringa, het 4e pianoconcert opus 58 van L. van Beethoven met symfonieorkest de Harmonie o.l.v. Ties Molenhuis in 1999, de Koorfantasie opus 80 van L. van Beethoven met het C.O.V. Groningen en het N.N.O. o.l.v. Tilo Lehmann in 2003, Pianoconcert KV 466 van W.A. Mozart met het Groninger Mozartensemble o.l.v. Marinus Verkuil in 2006 en in 2011 het derde pianoconcert van B. Bartok met symfonieorkest de Harmonie o.l.v. Gerard Wiarda.

ellen

Ellen speelt het laatste deel uit het 3e pianoconcert van Bela Bartok (fragment) Symfonieorkest De Harmonie o.l.v. Gerard Wiarda

Overzicht van uitgevoerde pianoconcerten:

W.A. Mozart  Pianoconcert nr. 20 in d moll  KV 466

W.A. Mozart  Pianoconcert nr. 22  in  Es dur KV 482

L. van Beethoven Pianoconcert nr. 4 in G Dur opus 58

L. van Beethoven Koorfantasie opus 80

R. Strauss Burlesque in d moll

D. Shostakovitch Concerto nr. 1 voor piano, trompet en strijkers in c mineur op.35

B. Bartok Pianoconcert nr.3