Nieuws

Blijf op de hoogte
14 oktober 2015

Concert Capella Oecumenica met pianoduo

Concert zondag 8 november in Kruiskerk Delfzijl

Op zondag 8 november geeft Capella Oecumenica een concert in de Kruiskerk te Delfzijl. Capella Oecumenica staat onder leiding van Ties Molenhuis. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Ellen Dijkhuizen.
Aanvang van het concert: 16:00 uur

licht en donker nov 2015

klik op afbeelding voor vergroting

LICHT EN DONKER

Het thema van het concert is Licht en Donker.  In de werken die worden uitgevoerd op dit concert komen deze thema’s naar voren. In Lux Aurumque van Whitacre wordt het eeuwig licht in al haar gouden pracht tot klinken gebracht. In Sleep staat het donker van de nacht centraal.  Mae-e van Sato, een Japanse componist, werd geschreven als een ode ter herinnering aan de slachtoffers naar aanleiding van de aardbeving en tsunami in 2011 in Japan.

De lange en lichte zomerdagen zijn voorbij; met de intrede van de wintertijd zijn de koude en donkere winterdagen aanstaande: een overgang die het koor heeft geïnspireerd om een bijzonder programma over Licht en Donker samen te stellen

Naast koorwerken wordt door het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis uitgevoerd Six Epigraphes Antiques en de Rapsodie Espagnol. In deze pianowerken wordt op geraffineerde wijze gespeeld met subtiele contrasten tussen licht en donker.

Op het programma koorwerken van: Barber, Sato, Whitacre, Lauridsen,Jenkins, Vasks, Rutter

Het pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis speelt Six Epigraphes Antiques van Claude Debussy en Rapsodie Espagnole van Maurice Ravel.

Capella Oecumenica
klik op afbeelding voor vergroting

|