Nieuws

Blijf op de hoogte
01 februari 2016

Concert cello & piano en piano quatre mains

Vrienden Folder.indd

CONCERT CELLO & PIANO EN PIANO QUATRE MAINS
Uniek programma in het Anker te Uithuizermeeden


Poster-Kamermuziek-3
Voor vergroting klik op afbeelding

Vorig jaar stonden bij Stichting Diek de uitvoeringen van de liederencyclus Onder de weg en over de locht centraal. Ook in 2016 levert Diek weer een bijdrage aan het culturele klimaat in de provincie Groningen in het algemeen en in het bijzonder op het Hogeland. Op 20 februari wordt een bijzonder concert georganiseerd onder auspiciën van het vrouwenkoor Sola Gratia in Uithuizermeeden, ter gelegenheid van de aanschaf van een vleugel voor het koor. Op het programma staat muziek voor cello en piano en voor piano quatre- mains.

Uitvoerenden zijn Sophie Ehling (cello), Marte Gerritsma (piano) en pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis (vierhandig). Sophie en Marte spelen delen uit sonates van Beethoven, Chopin en Prokofiev voor cello en piano. Marte zal ook enkele solowerken uitvoeren. Ellen en Ties spelen Schubert (Fantasie), Ravel (Ma Mère l’Oye) en Rachmaninov (delen uit Six Morceaux).

celliste Sophie Ehling

celliste Sophie Ehling

Sophie Ehling, cello
Sophie (Groningen, 1993) begon op vijfjarige leeftijd met cello en speelde al jong in het Junior Orkest o.l.v. Josien le Coultre. Verder speelde ze in verschillende orkesten zoals Studentenorkest Bragi (Groningen), UvA-Orkest J. Pzn. Sweelinck (Amsterdam) en het Nederlands Studenten Orkest. In 2013 is ze aangenomen op het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Jeroen Reuling. In september 2015 vervolgde ze haar studie aan het Conservatorium van Rotterdam bij Herre-Jan Stegenga. Sophie heeft master-classes gevolgd bij Marcio Carneiro, Florent Maigrot en Jeroen den Herder. Sinds 2014 vormt zij met Marte een duo.

pianiste Marte Gerritsma

pianiste Marte Gerritsma

Marte Gerritsma, piano
Marte (Assen, 1988) begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen, vanaf 1997 bij Ellen Dijkhuizen. In 2007 startte ze haar pianostudie bij Martyn van den Hoek aan het conservatorium in Utrecht. Ze behaalde in 2011 haar bachelor-diploma met onderscheiding. Sinds september 2014 doet zij een master piano aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar. Naast solorepertoire speelt Marte graag kamermuziek. Ze werkt veel samen met strijkers, onder wie momenteel, naast Sophie, ook Anna Schweizer (cello). Ook heeft ze jaren in een pianotrio gespeeld en is ze lid van het Horizonkwartet, een ensemble voor vier piano’s.

pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis

pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis

Pianoduo Ellen Dijkhuizen en Ties Molenhuis
Ellen en Ties vormen sinds de zomer van 2010 een vast pianoduo. In het kader van het festival Terug naar het begin brachten zij in sfeervolle kerkjes als Westeremden, Huizinge, Leermens en Termunten het programma Op zoek naar liefde en passie met werken van Bizet, Ravel en Poulenc.

Ellen is pianodocent aan de muziekschool Oost-Groningen in Winschoten en heeft daarnaast haar eigen Pianoschool in Zandeweer. Ties is naast zijn werk als pianodocent aan het IVAK (Delfzijl) ook actief als dirigent van het vrouwenkoor Sola Gratia in Uithuizermeeden en van Capella Oecumenica in Delfzijl.

Het concert vindt plaats op zaterdag 20 februari in het Ontmoetingscentrum Het Anker te Uithuizermeeden en begint om 20.00 uur.

Persartikel in de Ommelander Courant van 16 februari 2016 klik hier kamermuziek

Entree € 12,50 Kaarten in voorverkoop bij reservering € 10,00; t/m 16 jaar € 5,00

Reserveren van kaarten mogelijk via contactformulier klik hier

|