Nieuws

Blijf op de hoogte
04 december 2014

Zondagochtendconcert in het Concertgebouw te Amsterdam

Concert bezoek in het wereldberoemde Concertgebouw Amsterdam

Op zondag 11 januari gaat de theoriegroep van de muziekschool Oost Groningen te Winschoten op bezoek in het wereldberoemde Concertgebouw in Amsterdam. In de serie Zondagochtendconcerten van de Tros/Avro gaan zij luisteren naar het Radio Philharmonisch Orkest o.l.v. Markus Stenz met de pianiste Imogen Cooper als soliste in het betoverende pianoconcert in G Dur van Maurice Ravel. Op het programma staan ook de Prelude ‘d après-midi d’un faune van Claude Debussy en Poème d’extase van Alexander Scriabin.
Het werk van Debussy is een symfonisch gedicht dat geldt voor velen als het begin van het impressionisme. Ook de Poème d’extase van Scriabin is een symfonisch gedicht, alhoewel Scriabin het zijn vierde symfonie noemde.
Het pianoconcert van Ravel is een van de mooiste pianoconcerten. Het werk kent vele contrasten. Vooral de hoekdelen kent vele ritmische, bijna jazz achtige, structuren. Het langzame middendeel is zeer broos en sereen en is een van de mooiste werken die Ravel componeerde.
Imogen Cooper, de pianosoliste in het pianoconcert van Ravel, is een bijzondere pianiste die grote naam heeft gemaakt met haar uitvoeringen van muziek uit de klassieke periode. Met name haar Schubert vertolkingen zijn wereldwijd bekend.
Een leuk uitstapje voor de leerlingen van de muziekschool Oost Groningen en hun docente Ellen Dijkhuizen.

website Concertgebouw Amsterdam

 

|