Nieuws

Blijf op de hoogte
25 juni 2015

Boek uitverkocht. Vernieuwde versie binnenkort

Boek en CD Onder de weg en over de locht is uitverkocht.

Binnenkort is er een “vernieuwde” versie te verkrijgen. Informatie zie hier onder.

Dichter Jan Siebo Uffen en componist Ellen Dijkhuizen maakten ter gelegenheid van het Werkmanjaar 2015 een liederencyclus in tekst en muziek naar de wereldberoemde Chassidische Legenden-uitgave van H.N. Werkman. Van deze liederencyclus werd in samenwerking met beeldend kunstenaar Jaap van den Hoofdakker een muziekvoorstelling samengesteld, die op 19 april in première ging in de Synagoge Groningen om vervolgens op verschillende locaties in Wehe den Hoorn, Winsum, Appingedam en Oldenzijl te worden opgevoerd.

Naar aanleiding van de première zei componist Diderik Wagenaar:

Ik vind de muziek die Ellen Dijkhuizen voor Onder de weg en over de locht componeerde mooi, lyrisch en authentiek. Heldere zettingen en goed voor de instrumenten geschreven.Met name de spannende bewegingsveranderingen in het eerste Jeruzalem-lied, Het vergeten verhaal en de Vergraimde sabbat bevallen mij.
Diderik Wagenaar is componist en docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

De vernieuwde versie nu met DVD

klik op de afbeelding voor vergroting

Bij de voorstelling verscheen een boek met de druksels van Werkman, de gedichten van Jan Siebo Uffen in het Gronings en het Nederlands en een cd met een uitvoering van de liederencyclus. Het boek opent met een inleiding van kenner van de Joodse cultuur professor dr. Wout van Bekkum (hoogleraar Semitische Talen en Culturen aan de RU Groningen) over de achtergronden van de Chassidische Legenden.

Binnen nog geen drie maanden was deze eenmalige uitgave uitverkocht, maar nu verschijnt begin juli een vernieuwde editie in een gewijzigde vorm en uitvoering. Met als grootste verschil dat nu in plaats van een audio-cd een dvd is toegevoegd.

Daarop staat de muziek maar eveneens de beeldprojecties die Jaap van den Hoofdakker speciaal voor de voorstellingen samenstelde op basis van de prenten van Werkman. Eveneens wordt simultaan met de muziek en deze beelden ook de teksten weergegeven in het Gronings en het Nederlands.

Kaarten nog verkrijgbaar voor Winsum en Appingedam

De première op zondag 19 april in de Synagoge van Groningen was een groot succes. Er zijn nu alleen nog kaarten beschikbaar voor 3 oktober in Winsum en 4 oktober in Appingedam. Via het contactformulier kunt kaarten reserveren o.v.v. naam, datum en plaats uitvoering en aantal kaarten. U kunt bij de reservering ook de nieuwe uitgave alvast reserveren Klik hier

Als bezoeker aan de voorstelling kunt u van uw toegangsbewijs een combinatieticket maken zodat u de nieuwe uitgave met dvd voor slechts € 12,50 kunt aanschaffen. Dus toegangsbewijs met de vernieuwde uitgave boek en dvd. € 15,00 en € 12,50. Totaal € 27,50.

Deze vernieuwde uitgave Onder de weg en over de locht verschijnt in een eenmalige editie als hardcover boek en heeft een staand formaat van ca 19,5 x 15,5 cm. Geheel uitgevoerd in kleur en telt 64 pagina’s binnenwerk. Achterin het boek is een dvd opgeborgen.

Gedurende het Werkmanjaar 2015 kost deze uitgave zo lang zij nog verkrijgbaar is slechts € 17,50. Hierna zullen enkele exemplaren alleen antiquarisch verkrijgbaar zijn voor een hogere prijs.

Deze nieuwe editie is vanaf ca 7 juli a.s. beschikbaar, maar kunt u nu al bestellen bij uitgeverij Philip Elchers  Klik hier

Volg ons ook op Facebook   facebook

Volg ons ook op Twitter        twitter

|