Nieuws

Blijf op de hoogte
14 juni 2015

Enthousiast publiek in ‘t Marnehoes

Succesvolle uitvoering in Wehe den Hoorn

In een uitverkocht Marnehoes in Wehe de Hoorn werd zaterdag 13 juni de tweede uitvoering van de liederencyclus Onder de weg en over de locht uitgevoerd.

Klik op de foto voor vergroting

Bij afwezigheid van Wout van Bekkum hield componiste Ellen Dijkhuizen een inleiding over de Chassidische Legenden. In een persoonlijke bevlogen stijl vertelde ze over de achtergronden van de Legenden en over de Chassidim.  Ook gaf ze een korte toelichting over de verhalen achter de liederen en de bijbehorende druksels van Werkman en hoe het Gronings  van Jan Siebo Uffen voor haar een belangrijke inspiratie is geweest om deze liederencyclus te componeren.

In een sfeervol Marnehoes werd na deze inleiding de cyclus uitgevoerd. Al in de pauze waren er vele spontane en positieve reacties.

Na het tweede gedeelte werden de uitvoerende beloond met een langdurig applaus. Een zeer succesvolle avond voor de musici en alle medewerkers. Men sprak van integere beelden, welke zijn vervaardigd door Jaap van den Hoofdakker en gebaseerd op de druksels van Werkman.

Voor Ben Smit was een glansrol weggelegd door te communiceren met de geprojecteerde beelden. Dit inspireerde de musici om te komen tot een fantastische uitvoering.

Een aantal van de bezoekers gaf te kennen graag nog een keer de uitvoering te willen bijwonen. Een reactie uit het publiek: “Geweldige avond in het Marnehoes beleefd in Wehe den Hoorn. Dit is kunst met een grote K. Alles zit er in, een plezier voor al je culturele zintuigen.”

Klik op de foto voor vergroting. Foto´s van de repetitie in het Marnehoes te Wehe den Hoorn

Ook RTV Noord was aanwezig voor een korte opname voor het programma “Eem Kieken”. Dit wordt uitgezonden op vrijdag 17 juli a.s.

Na de zomervakantie staan er nog een drietal uitvoeringen gepland.

Het concert op zaterdag 10 oktober in Oldenzijl is al geruime tijd uitverkocht. Voor de uitvoeringen in Winsum en Appingedam zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen. Advies is wel om tijdig te reserveren.

Eerstvolgende uitvoeringen:

Zaterdag 3 oktober     Centrumkerk Winsum           Aanvang: 20.00 uur

Werkman-poster--winsum
klik voor vergroting op affiche

Zondag 4 oktober       Nicolaikerk Appingedam      Aanvang: 20.00 uur

Werkman-poster--Appingedam
Klik voor vergroting op affiche

Uitvoerenden:

Netty Otter, mezzosopraan
Ben Smit, spreekstem
Pierre Lafay, klarinet en basklarinet
Wilma van der Wardt, cello
Ellen Dijkhuizen, piano
Jaap van den Hoofdakker, projectie

Kaarten zijn te reserveren via het contactformulier op deze website. Klik hier

Nadere informatie is te vinden op Activiteiten Stichting Diek. Klik hier

Volg ons ook op Facebook  facebook

Volg ons ook op Twitter       twitter

|